Logo Bank Norwegian Branch of NOBA Bank Group
SvenskaKirjaudu sisään
LuottokorttiLainaSäästötiliVakuutuksetAsiakaspalveluTietoa meistä

Verkkomaksamisen turvallisuustoimia lisätty

Verkkomaksamisen turvallisuusvaatimuksia parannetaan 01.01.2021 lähtien. Muutos on seurausta Euroopan unionin toisesta maksupalveludirektiivistä (PSD2), joka vaatii ns. vahvaa tunnistamista.

Eikö korttimaksaminen ole jo tarpeeksi turvallista?

Kortilla maksaminen on yleisesti ottaen turvallista niin myymälöissä kuin verkossa. Vahvan tunnistamisen tiukentuneiden vaatimusten mukaan pelkkä tekstiviestillä lähetetty koodi ei enää ole riittävä, vaan koodin lisäksi vaaditaan yksi lisäelementti, jonka vain sinä tiedät. Tämän vuoksi tarvitset jatkossa myös valitsemasi salasanan verkko-ostosten vahvistamista varten.

Kuinka asetan salasanan?

Verkko-ostokset pitää jatkossa vahvistaa kertakäyttökoodin lisäksi salasanalla. Salasana verkko-ostojen vahvistamista varten asetetaan Bank Norwegianin mobiilisovelluksessa tai Omilla sivuilla. Salasana koskee ainoastaan Bank Norwegian-kortilla vahvistettavia verkkomaksuja. Kirjaudu sisään ja seuraa ohjeistusta salasanan asettamista varten.

 

Kirjaudu sisään ja aseta salasana

Mitä on vahva tunnistaminen?

Vahvalla tunnistamisella tarkoitetaan henkilöllisyyden todentamista sähköisesti, joka tehdään useaa eri teknistä menetelmää käyttäen.

Miten muutokset vaikuttavat asiakkuuteeni?

Muutokset vaikuttavat asiakkuuteesi verkkomaksamisen yhteydessä. Aiemmin olet vahvistanut verkko-ostokset kertakäyttökoodilla, jonka olemme lähettäneet sinulle tekstiviestillä. Verkko-ostokset pitää vahvistaa kertakäyttökoodin lisäksi salasanalla 07.01.2021 alkaen. Salasana verkko-ostojen vahvistamista varten asetetaan Bank Norwegianin mobiilisovelluksessa tai Omilla sivuilla. Salasana koskee ainoastaan Bank Norwegian-kortilla vahvistettavia verkko-ostoja.

Voidaanko maksuni hylätä?

Bank Norwegian on varautunut muutoksiin. Kaikki kotimaiset ja ulkomaiset verkkokaupat eivät välttämättä ole ottaneet käyttöön viranomaisten vaatimuksia määräaikaan mennessä. Emme valitettavasti tiedä etukäteen kenellä uudet vaatimukset ovat käytössä ja kenellä eivät. Mikäli asioit verkkokaupassa, jossa uudet vaatimukset eivät vielä ole käytössä, maksuyrityksesi todennäköisesti hylätään.

Voit asettaa salasanan verkko-ostojen vahvistamista varten Omilla sivuilla tai mobiilisovelluksessa. Kirjaudu sisään ja seuraa ohjeistusta salasanan asettamista varten. Salasana koskee ainoastaan Bank Norwegian-kortilla vahvistettavia verkko-ostoja. Tarvitset salasanan 7.1.2021 alkaen.

Löydät lisätietoa myös Finanssivalvonnan sivuilta.