Siirry pääsisältöön
Logo Bank Norwegian Branch of NOBA Bank Group
SvenskaKirjaudu sisään

Saavutettavuusseloste 

Voit kuunnella sivua käyttämällä ruudunlukuohjelmia, kuten JAWS tai NVDA Windowsilla, VoiceOveria Macilla ja iPhonella tai TalkBackia Androidilla. Aktivoi työkalu käyttöön laitteesi asetuksista. 
 
Tämä saavutettavuusseloste koskee NOBA Bank Group AB (publ):n tarjoamia pankkipalveluja ja verkkokauppapalveluja, joita tarjotaan Bank Norwegian –tuotemerkin alla. 
 
Seloste on laadittu EU:n direktiivin 2019/882 tuotteiden ja palvelujen saavutettavuusvaatimuksista ("Saavutettavuusdirektiivi"), EU:n direktiivin 2016/2102 julkisen sektorin verkkosivustojen ja mobiilisovellusten saavutettavuudesta ("Verkkosaavutettavuusdirektiivi") sekä näitä direktiivejä kansallisesti toimeenpanevan lainsäädännön (Laki 306/2019 digitaalisista palveluista) mukaisesti. 

Saavutettavuusseloste on päivitetty viimeksi 26. kesäkuuta 2025. 

1. Yleinen kuvaus palvelusta 

Bank Norwegian tarjoaa seuraavia pankkipalveluja: 

  • Kulutusluotot
  • Luottokortit 
  • Maksut ja maksutilit 
  • Säästötilit 

Verkkokaupan kautta tarjoamme myös tätä palvelua: 

  • Maksuturvavakuutus 

Palvelut ovat saatavilla verkkosivustolla osoitteessa https://www.banknorwegian.fi/ sekä henkilökohtaisen kirjautumisportaalin Oma Sivut kautta osoitteessa https://www.banknorwegian.fi/login/. Bank Norwegian tarjoaa myös asiakkailleen sovelluksen, joka löytyy osoitteesta https://www.banknorwegian.fi/get-app/

Verkkosivusto (banknorwegian.fi) 

Banknorwegian.fi on Bank Norwegianin virallinen verkkosivusto, jossa esittelemme yleiskatsauksen rahoituspalveluihimme. Vierailijat voivat tutustua lainoihin, luottokortteihin, säästämisen ja maksuturvavakuutuksen tarjontaamme, hakea asiakkaaksi sekä löytää tietoa asiakaspalvelustamme. Sivusto on suunniteltu käyttäjäystävälliseksi ja informatiiviseksi, ja sen toiminnot ovat helposti saavutettavissa sekä uusille että nykyisille asiakkaille. 

Oma Sivut (banknorwegian.fi/login/) 

Oma Sivut on Bank Norwegianin asiakkaiden henkilökohtainen kirjautumisportaali. Tällä turvallisella alustalla käyttäjät voivat hallinnoida tilejään, tarkastella tapahtumahistoriaa sekä saada yleiskuvan lainoistaan, luottokorteistaan ja säästöistään. Sivusto tarjoaa selkeän ja intuitiivisen navigoinnin, jotta asiakkaiden olisi helppo hoitaa pankkiasioitaan verkossa. Kirjautumalla sisään asiakkaat voivat myös ottaa yhteyttä asiakaspalveluun Turvallisten viestien kautta. 

Sovellus (iOS ja Android) 

Bank Norwegian tarjoaa mobiilisovelluksen sekä iOS- että Android-laitteille, jonka avulla asiakkaat voivat helposti hoitaa pankkiasioitaan suoraan puhelimella. Sovelluksessa käyttäjät voivat nopeasti tarkastella lainojaan, luottokorttejaan ja säästötilejään, nähdä tapahtumahistoriaa sekä tehdä maksuja ja siirtoja. Sovellus on käyttäjäystävällinen ja tarjoaa tärkeitä toimintoja, kuten ilmoitukset, turvallisen kirjautumisen ja yhteyden asiakaspalveluun Turvallisten viestien kautta. 

2. Palveluihimme liittyvät saavutettavuusvaatimukset ja digipalvelun saavutettavuuden tila  

Palveluihimme sovelletaan Lain 306/2019 digitaalisista palveluista asettamia saavutettavuusvaatimuksia. Täytämme nämä saavutettavuusvaatimukset osittain. 
 
Saavutettavuusvaatimukset perustuvat seuraaviin neljään saavutettavuuden perusperiaatteeseen: 

Havaittava: Sisällön tulee olla kaikkien nähtävissä tai kuultavissa.
Käytettävä: Kaikkien tulee voida käyttää palvelua riippumatta apuvälineestä.
Ymmärrettävä: Palvelun ja sisällön tulee olla helppokäyttöistä ja ymmärrettävää.
Toimintavarma: Palvelun tulee toimia eri selaimilla, laitteilla ja eri apuvälineiden kanssa. 

Lakia täydennetään yksityiskohtaisemmilla teknisillä standardeilla, jotka määrittelevät, miten vaatimukset voidaan täyttää. Seuraamme jatkuvasti uusien ja olemassa olevien standardien kehitystä ja suunnittelemme päivittävämme palvelumme niiden mukaisesti. 
 
Alla kuvaamme lyhyesti, mitä lain vaatimukset tarkoittavat ja miten pyrimme täyttämään ne.

  • Verkkosivustojemme, verkkosovellustemme ja sovellustemme sekä digitaalisten viestintävälineiden kautta annettavan tiedon tulee olla havaittavaa, hallittavaa, ymmärrettävää ja toimintavarmaa.

    Täytämme tämän vaatimuksen noudattamalla standardia EN 301 549 soveltuvin osin. EN 301 549 viittaa puolestaan WCAG 2.2 -standardiin, joka sisältää ohjeita siitä, miten verkkosisällöstä voidaan tehdä saavutettavampaa henkilöille, joilla on toimintarajoitteita. Verkkosivustomme täyttävät pääosin WCAG 2.2 -standardin A- ja AA-tason saavutettavuuskriteerit.

  • Asiakkaille annettavan tiedon kielen tulee olla monimutkaisuudeltaan korkeintaan ns. B2-tasoa (ylempi keskitaso) Euroopan neuvoston yhteisen eurooppalaisen viitekehyksen mukaisesti. 

    Täytämme tämän vaatimuksen analysoimalla asiakasviestintäämme ja varmistamalla, että kieli, mukaan lukien sanavalinnat, ilmaisut ja tekstin rakenne, ei ole vaikeaselkoista tai liian monimutkaista. 

  • Tunnistautumismenetelmien ja tietoturvaominaisuuksien tulee olla havaittavia, hallittavia, ymmärrettäviä ja toimintavarmoja.

    Täytämme tämän vaatimuksen käyttämällä digitaalisia tunnistautumismenetelmiä saavutettavien rajapintojen kautta, joita tarjoavat ulkopuoliset yhteistyökumppanit, sekä tunnistautumista ei-digitaalisen viestinnän (posti ja puhelin) avulla. Digitaalinen turvallinen viestintä tarjotaan saavutettavien rajapintojen kautta Oma Sivut -palvelussa. 

  • Sähköisten allekirjoitusten tulee olla havaittavia, hallittavia, ymmärrettäviä ja toimintavarmoja.

    Täytämme tämän vaatimuksen käyttämällä sähköisiä allekirjoituksia saavutettavien rajapintojen kautta, joita tarjoavat ulkopuoliset yhteistyökumppanit. 

  • Maksupalveluidemme tulee olla havaittavia, hallittavia, ymmärrettäviä ja toimintavarmoja. 
     
    Täytämme tämän vaatimuksen tarjoamalla asiakkaille pääsyn maksutileihinsä ja mahdollisuuden tehdä maksuja Oma Sivut -palvelussa sekä sovelluksessamme saavutettavien rajapintojen kautta. 

  • Asiakaspalvelumme tulee pystyä antamaan tietoa palvelujen saavutettavuudesta ja yhteensopivuudesta apuvälineiden kanssa. Asiakaspalveluun tulee voida ottaa yhteyttä saavutettavilla viestintätavoilla. 
     
    Täytämme tämän vaatimuksen varmistamalla, että asiakaspalveluun voi ottaa yhteyttä puhelimitse myös apuvälineitä, kuten tekstipuhelinta, käyttävät henkilöt sekä saavutettavien rajapintojen kautta Oma Sivut -palvelussa. Asiakaspalvelu voi myös vastata kysymyksiin ja antaa tietoa palveluidemme saavutettavuudesta sekä niiden käytöstä apuvälineiden kanssa.

  • Teemme jatkuvasti työtä saavutettavuuden parantamiseksi. Osiossa 3 alla kuvaamme tunnistetut puutteet ja toimenpiteet niiden korjaamiseksi. 

3. Tunnetut saavutettavuusongelmat

Verkkosivustomme ovat osittain saavutettavuusvaatimusten mukaisia. Alla lueteltu sisältö ei ole täysin saavutettavaa johtuen Lain 306/2019 digitaalisista palveluista vaatimusten täyttämättömyydestä.

WCAG 1.1.1 Ei-tekstuaalinen sisältö
Joistakin kuvista puuttuu alt-atribuutti, jossa kuvaillaan kuvien sisältö, tai sisältö on kuvailtu jollain muulla kielellä kuin sivun pääkielellä.

WCAG 1.3.1 Informaatio ja suhteet 
Sivustolla on muutamia tyhjiä otsikoita, ja joidenkin sivurakenteessa olevien painikkeiden roolit ovat virheellisiä

PDF-tiedostojen muotoilu
Joissakin PDF-tiedostoissa esiintyy muotoiluvirheitä, jotka saattavat vaikeuttaaa joidenkin ruudunlukuohjelmien käyttöä. Esimerkkejä tällaisista virheistä ovat tarpeettomat tyhjät rivinvaihdot sekä otsikot, joita ei ole merkitty asianmukaisilla otsikkotasoilla. (WCAG 1.3.1)

PDF-tiedostojen metatiedot
PDF-tiedostoista saattaa puuttua kielen määrittely tai ne voivat sisältää sisältöä, jota ei ole merkitty rakenteellisesti. (WCAG 1.3.1)

WCAG 1.3.2 Merkitykseen vaikuttava järjestys
Dynaamisesti ladattu sisältö ei aina sijoitu DOM-rakenteessa päivityksen käynnistäneen elementin jälkeen, mikä saattaa heikentää saavutettavuutta apuvälineiden käyttäjille.

WCAG 1.4.3 Kontrasti (minimi)
Joidenkin tekstien, kuvakkeiden ja elementtien väri taustaväriä vasten ei täytä vähimmäiskontrastivaatimuksia.

WCAG 1.4.11 Ei-tekstimuotoisen sisällön kontrasti 
Muutamassa design-elementissä on väärä kontrastisuhde

WCAG 2.1.1 Näppäimistö
Verkkosivuston toiminnot ja interaktiiviset elementit ovat pääosin käytettävissä näppäimistöllä. Selaamisen aikana linkit kuitenkin toistuvat jonkin verran, mikä lisää navigoinnin määrää.

WCAG 2.4.4 Linkin tarkoitus (kontekstissa)
Kaikki linkkitekstit eivät täysin kerro linkin tarkoitusta kontekstissaan. Lisäksi jotkut vierekkäiset linkit vievät samaan URL-osoitteeseen, mikä aiheuttaa ylimääräistä navigointia ja toistoa näppäimistön ja ruudunlukuohjelmien käyttäjille. 

WCAG 2.4.6. Otsikot ja nimilaput
Kaikki nimilaput ja otsikot eivät ole informatiivisia kontekstissaan.

WCAG 2.4.7 Näkyvä kohdistus
Kaikilla verkkosivuston interaktiivisilla elementeillä (kuten linkit ja painikkeet) ei ole aina selkeästi näkyvää kohdistusta, kun niitä käytetään näppäimistöllä

WCAG 3.2.4 Johdonmukainen merkitseminen
Komponentin esitystapa ja merkintä ei ole johdonmukainen eri sivuilla

4. Miten huolehdimme palveluidemme saavutettavuudesta 

Työskentelemme jatkuvasti sen eteen, että palvelumme ovat saavutettavia ja että täytämme aina voimassa olevat vaatimukset. 

Tätä varten testaamme esimerkiksi verkkosivustoamme varmistaaksemme, että se täyttää saavutettavuusvaatimukset. Käytämme sekä ulkopuolisten asiantuntijaorganisaatioiden tekemiä testejä että omaa itsearviointiamme. 

Tässä osiossa kuvaamme, miten nämä testit suoritetaan. Osiossa 4 yllä olemme raportoineet testien tulokset eli tällä hetkellä havaitut puutteet. 

Miten verkkosivusto on testattu? Olemme arvioineet verkkosivuston saavutettavuutta yhdistämällä itsearviointia, joka on tehty sekä manuaalisesti että automaattisilla testityökaluilla, sekä ulkopuolisen saavutettavuuteen erikoistuneen yrityksen tekemän tarkastuksen. Ulkopuolisen yrityksen testit on suoritettu eri laitteilla manuaalisin menetelmin, jotta voidaan varmistaa palveluiden yhteensopivuus näppäimistön ja ruudunlukijoiden kanssa.

Viimeisin saavutettavuuden arviointi tehtiin toukokuussa 2025. 

5. Jos palvelussa ilmenee puutteita tai haluat antaa palautetta 

Arvostamme, jos ilmoitat meille havaitsemistasi saavutettavuuspuutteista tai virheistä, jotta voimme korjata ne. Voit ottaa meihin yhteyttä seuraavasti: 
 
Bank Norwegian
Postiosoite: Snarøyveien 36, 1364 Fornebu, Norja
E-post: accessibility@noba.bank
Telefon: 09 31584500

Jos havaitset saavutettavuuspuutteita verkkosivustolla, pyydämme ensisijaisesti antamaan palautetta meille. Vastaamme palautteisiin 14 päivän kuluessa. Mikäli et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta 14 päivän kuluessa, voit tehdä ilmoituksen valvontaviranomaiselle Traficomille. 

 
Liikenne- ja viestintävirasto Traficom
Digitaalisen saavutettavuuden valvontayksikkö
Verkkosivusto: https://saavutettavuusvaatimukset.fi/fi
Puhelin (vaihde): 029 534 5000
Sähköposti: saavutettavuus(at)traficom.fi