Logo Bank Norwegian Branch of NOBA Bank Group
SvenskaKirjaudu sisään
LuottokorttiLainaSäästötiliVakuutuksetAsiakaspalveluTietoa meistä

Lainojen yhdistäminen

15 000

1 000
60 000
Hae lainaa

Esimerkkinä, 13,99 % korolla (todellinen vuosikorko 16,01 %) 14 000 € laina, kokonaishinnaksi tulee kahdeksan vuoden maksuajalla 23 970 €, kuukausieräksi 250 € (96 erää). Lainan perustamismaksu on 90 € ja kuukausittainen tilinhoitomaksu on 5 €. (toukokuu 2024)

Yhdistä vanhat lainat ja luotot

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa uutta lainaa, jolla maksat vanhat luotot ja lainat pois. Lainojen yhdistämisen myötä voit mahdollisesti saada paremmat lainaehdot. Yhdistä lainat ja anna meidän hoitaa vanhojen lainojen poismaksu.

Yhdistelylainan avulla voit maksaa kalliit lainasi pois. Sen jälkeen maksat vain yhtä isompaa lainaa, jonka laina-ajan voit valita 1 vuoden ja 15 vuoden väliltä. Samalla voit siis valita talouteesi sopivan takaisinmaksuajan.

Yhdistelylaina pähkinänkuoressa:

 • Lainasumma: 1 000 - 60 000 €
 • Tarjottava laina-aika: 1 - 15 vuotta
 • Ei vakuuksia
 • Halutessasi rinnakkaishakija
 • Henkilökohtainen korko
 Nainen korkki päässään.

Näin toimii lainojen yhdistäminen

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa käytännössä sitä, että haet yhtä isompaa lainaa, jolla vanhat lainat maksetaan pois. Sen jälkeen maksat vain yhtä isompaa lainaa usean pienemmän sijaan. 

Käytännössä yhdistelylainan hakeminen onnistuu kokonaan sähköisesti. Meillä voit hakea lainojen yhdistämistä nettihakemuksella, ja hyväksytyn tarjouksen jälkeen myös hoidamme puolestasi vanhojen lainojen poismaksamisen ja yhdistämisen.

Lue tästä vaihe vaiheelta, miten lainojen yhdistäminen tapahtuu.

Täytä lainahakemus

Lainojen yhdistäminen alkaa aina lainahakemuksen täyttämisestä. Täytä lainahakemus sivuillamme, valitse paljonko tarvitset lainaa ja valitse haluavasi yhdistää lainat. Voit samalla ottaa halutessasi lainalle myös rinnakkaishakijan. Samalla kysymme myös taloustilanteestasi voidaksemme tarjota sinulle parasta mahdollista korkoa.

Syötä vanhojen kulutusluottojen ja velkojen tiedot

Kysymme erikseen vanhoista lainoistasi lisätietoja. Näin saamme paremman käsityksen velkatilanteesta ja tiedämme, millaisia lainoja sinulla on yhdistettävänä. Voit syöttää erikseen tiedot mm. yhdistettävistä kulutusluotoista ja vaikka mahdollisesta asuntolainasta.

Maksamme pois vanhat lainasi

Voit saada alustavan lainapäätöksen hakemuksen täyttämisen jälkeen. Jos voimme tarjota sinulle lainaa, voit hyväksyä lainatarjouksen pankkitunnuksillasi, ja me maksamme vanhat lainasi pois puolestasi. Saatamme pyytää myös esimerkiksi kuvaa palkkakuitistasi varmentaaksemme tulosi.

Maksat vain yhtä lainaa pois

Lainojen yhdistämisen jälkeen maksat vain yhtä lainaa pois. Voit hoitaa lainaasi Bank Norwegianin mobiilisovelluksen tai nettisivujemme kautta. Myös ystävällinen asiakaspalvelumme on tarvittaessa apunasi kaikissa lainaan liittyvissä kysymyksissä tai ongelmissa.

Yhdistä lainoja jopa 60 000 euroon asti

Meillä voit hakea lainaa joustavasti tarpeesi mukaan. Lainojen yhdistäminen onnistuu jopa 60 000 euroon asti, mutta voit hakea pienimmillään myös vain 1 000 euron lainaa. 

Voit hakea myös isompaa lainaa ja käyttää vain osan lainasta vanhojen lainojen yhdistämiseen. Lainahakemuksella pääset erikseen valitsemaan haettavan lainasumman ja yhdistettävien vanhojen lainojen tiedot.

Miksi yhdistää lainat

Lainojen yhdistämisen avulla voi olla mahdollista saada laina paremmilla lainaehdoilla. Samalla lainojen yhdistäminen voi säästää myös aikaasi ja hermojasi, kun maksat vain yhtä lainaa.

Uudet lainaehdot

Yhdistämällä vanhat lainat ja luotot voit mahdollisesti saada paremmat lainaehdot. Etenkin, jos sinulla on useita pieniä ja korkeakorkoisia pikavippejä tai kulutusluottoja, voi yhdistelylainan kuukausikustannus olla alhaisempi. Tarkista aina, millainen todellinen vuosikorko lainoissa on ja lainan kokonaiskustannus.

Yksi lasku

Yhdistämällä lainat maksat vain yhden lainan laskua usean laskun sijaan. Yhden lainan maksaminen voi siten auttaa pysymään paremmin perillä lainojen kokonaissummasta ja lainakuluista.

Uusi maksusuunnitelma

Hakiessasi uutta yhdistelylainaa voit samalla valita sinulle sopivan laina-ajan ja maksusuunnitelman. Maksusuunnitelman voi räätälöidä oman taloudellisen tilanteen mukaan. Kiinnitä kuitenkin huomiota siihen, että pidempi laina-aika voi myös tarkoittaa kalliimpia kokonaiskustannuksia.

Yhdistelylaina meiltä on vakuudeton laina

Yhdistelylainamme on vakuudeton laina. Sinun ei siis tarvitse asettaa omaisuuttasi lainan pantiksi tai vakuudeksi. Omia säästöjä yhdistelylainan hakemiseen ei välttämättä tarvita.

Voit yhdistää lainat yhdeksi suuremmaksi lainaksi. Täytä vain lainahakemuksesi netissä, ja voit saada alustavan lainapäätöksen. Saat lainojen yhdistämisestä oman henkilökohtaisen tarjouksen, jos pystymme tarjoamaan lainaa.

Koska kyseessä on vakuudeton laina, lainapäätös perustuu puhtaasti tietoihisi. Tarvitset säännölliset palkka- tai eläketulot, jotta voit hakea ja saada meiltä yhdistelylainan. Lisäksi vaadimme vähintään 23 vuoden ikää ja kunnossa olevia luottotietoja.

Vakuudeton laina:

 • Yhdistä lainat ilman vakuuksia tai takaajia
 • Hakeminen nettilomakkeella
 • Henkilökohtainen korko
 • Lainat saman laskun alle

Lainojen yhdistely - valitse sopiva maksuaika

Kun yhdistät lainat meidän kautta, pääset valitsemaan laina-ajan itse. Kauttamme laina-aika voi olla joustavasti 1 vuodesta jopa 15 vuoteen, joten niin pienelle kuin isollekin lainalle on helppo räätälöidä omaan talouteen sopiva kuukausierä.

Yhdistelylainan avulla saatat myös saada lisää maksuaikaa. Tästä syystä lainojen yhdistämisestä puhutaan usein myös lainojen järjestelemisenä.

Maksuajan valinnassa on hyvä huomioida myös se, että lainan maksaminen etukäteen on aina mahdollista. Voit siis tehdä ylimääräisiä lyhennyksiä ilman lisäkustannuksia lyhentäen laina-aikaa automaattisesti.

Laina-aika kannattaa kuitenkin sovittaa myös niin, että sen pituus ei tuo turhaan ylimääräisiä kustannuksia. Pidempi laina-aika vaikuttaa aina lainan kokonaiskustannuksiin.

Näin valitset talouteesi sopivan maksuajan

 • Laske kuukausittaiset nettotulosi (tilille tuleva raha verojen ja eläkemaksujen jälkeen)
 • Vähennä pakolliset kulusi, kuten vuokra tai asuntolainan lyhennys, ruokakulut ja muut laskut
 • Varmista, että kuukausierän jälkeen budjettiisi jää tarpeeksi liikkumavaraa

Voit hyödyntää lainakulujen laskemisessa myös lainalaskuriamme. Sen avulla voit vertailla eri lainavaihtoehtojen esimerkkikuluja suoraan kuukausierän muodossa. Tarkan lainaerän koon näet sinulle annetusta lainatarjouksesta.

Milloin lainojen yhdistäminen kannattaa?

Lainojen yhdistäminen voi joissakin tilanteissa tuoda säästöä ja helpotusta lainanhoitoon. Erilaisia tilanteita on useita - keräsimme listaan muutaman esimerkkitilanteen, joissa lainojen yhdistäminen voi olla kannattavaa.

 • Sinulla on useita pieniä lainoja. Pienten lainojen korot ovat tyypillisesti korkeita, ja kaikkien niiden hoitaminen voi olla hankalaa. Yhdistelylainaa hakemalla voit tarkistaa, voisitko saada lainallesi paremman koron.
 • Olet ottanut vanhoja lainoja korkeammalla korolla. Yleisen korkotason laskiessa vanhat lainat voivat olla nykyisiä kalliimpia. Vanhat lainat kannattaa kilpailuttajaa ja voit samalla tarkistaa, voisitko lainoja yhdistelemällä saada paremmat lainaehdot.
 • Elämäntilanteesi on muuttunut. Jos taloudellinen tilanteesi on muuttunut paremmaksi, voi olla mahdollista saada lainaa paremmalla korolla kuin aiemmin.

Meillä täytät lainahakemuksen ilman sitoumuksia. Voit siis tarkastaa täysin riskittä, paljonko lainakustannukset kenties laskisivat lainat yhdistämällä. Ennen lainatarjouksen hyväksymistä ja lainojen yhdistämistä voit vapaasti pohtia vaihtoehtojasi.

Yhdistelylainan hinnoittelu - löydä paras korko

Lainamme korko on aina henkilökohtainen. Korko määräytyy puhtaasti tietojesi ja taloudellisen tilanteesi perusteella. Perustamismaksu ja tilinhoitomaksu puolestaan määräytyvät suoraan hinnaston perusteella.

Yhdistelylainan hinnasto:

Alkaen nim.8,99 % - 19,49 %
Tod. vuosikorko alkaen*9,33 %
Perustamismaksu (1 000€ - 2 999€)0 €
Perustamismaksu (3 000€ - 4 099€)45 €
Tilinhoitomaksu/kuukaudessa (1 000€ - 1 699€)3 €
Perustamismaksu (4 100€ - 60 000€)90 €
Tilinhoitomaksu/kuukaudessa (1 700€ - 60 000€)5 €
Saldoilmoitus0 €
Viivästyskorko7%
Huomautusmaksu5 €

*Lainojemme korko on henkilökohtainen 7,79 %-19,99 % ja se määräytyy henkilökohtaisen luottokartoituksen jälkeen. Suurin todellinen vuosikorko on 30,25 %. Takaisinmaksuajaksi voi valita 1-15 vuotta.

Esimerkkinä, 13,99 % korolla (todellinen vuosikorko 16,01 %) 14 000 € laina, kokonaishinnaksi tulee kahdeksan vuoden maksuajalla 23 970 €, kuukausieräksi 250 € (96 erää). Lainan perustamismaksu on 90 € ja kuukausittainen tilinhoitomaksu on 5 €. (toukokuu 2024)

Lainatermistö tutuksi

Lainaa valitessa on tärkeää tietää, mitä eri lainatermit tarkoittavat. Kokosimme tähän tärkeimmät lainatermit yhteen.

 • Lainan nimelliskorko: henkilökohtaisesti määritettävä korko lainalle.
 • Perustamismaksu: kertaluonteinen kulu uuden lainan ottamisesta.
 • Tilinhoitomaksu: kuukausittain lainasta perittävä kulu.

Todellinen vuosikorko: kaikki kulut yhdessä kertova vertailuluku.

Yhdistä vanhat luotot yhdeksi lainaksi - hae yhdistelylainaa

Yhdistä lainasi yhdeksi yhdistelulainan avulla. Meillä lainojen yhdistäminen onnistuu nettihakemuksella, ja pääset valitsemaan laina-ajan joustavasti oman talouden mukaan. 

Yhdistäminen tapahtuu automaattisesti, kun syötät lainojen tiedot ja valitset yhdistelylainamme. Sinä valitset, kuinka paljon lainasta käytetään vanhojen luottojen poismaksamiseen - ja me hoidamme loput.

Näin toimii lainojen yhdistäminen - yhdistä lainat vain 3 vaiheessa:

1. Täytä lainahakemuksemme

Syötä haettava lainasumma ja tiedot vanhoista lainoista, jotka haluat yhdistää. Nettilomakkeen kautta voit ilmoittaa poismaksettavien lainojen tiedot - ja me avustamme läpi prosessin.

2. Saat alustavan lainapäätöksen

Hakemisen jälkeen voit saada alustavan lainapäätöksen, ja voit suoraan hyväksyä lainaehdot pankkitunnuksillasi. Pääset myös valitsemaan haluamasi maksuajan.

3. Maksamme vanhat lainasi pois

Kun kaikki on kunnossa, maksamme vanhat lainasi automaattisesti pois. Sen jälkeen voit lyhentää vain yhtä lainaa suoraan meille.

Usein kysytyt kysymykset

 • Haluan yhdistää lainat, miten se onnistuu?

  Meiltä voit hakea vakuudetonta lainaa vanhojen luottojen yhdistämiseksi suoraan netistä. Hyväksytyn lainapäätöksen jälkeen maksamme automaattisesti vanhat lainat pois, ja voit lyhentää yhtä isompaa lainaa meille 1-15 vuoden laina-ajalla.

 • Kannattaako lainan yhdistäminen?

  Lainojen yhdistämisen myötä voi olla mahdollista saada paremmat lainaehdot. Monesti yhden lainan takaisinmaksua voi myös olla helpompi hoitaa. Täytä kauttamme lainahakemus ja näet lainojen yhdistämisen mahdolliset edut – et sitoudu mihinkään.

 • Mikä on halvin tapa maksaa useat lainat?

  Nykyisten lainojen yhdistäminen yhdeksi suuremmaksi lainaksi voi joissain tilanteissa olla edullisempi tapa maksaa ne pois. Yksi vaihtoehto on vakuudeton laina, kuten lainamme, jota voi hakea laittamatta omaa omaisuutta pantiksi. Hae ja tarkista, mikäli yhdistelylainan avulla voisit saada paremmat lainaehdot.

 • Kuka voi hakea yhdistelylainaa?

  Voit hakea vakuudetonta lainaa meiltä, kun täytät seuraavat ehdot:

  • Ei maksuhäiriöitä
  • Vähintään 23 vuoden ikä
  • Suomen väestötietorekisterissä viimeiset 36kk

  Tarkastamme myös aina hakijan luottokelpoisuuden lainaa varten.

 • Miksi lainojen yhdistäminen ei aina onnistu?

  Valitettavasti emme voi taata hyväksyttyä lainapäätöstä. Lainapäätös pohjautuu tekemäämme luottoarvioon, emmekä aina voi tarjota hakemaasi lainasummaa. Myös maksuhäiriömerkintä estää lainan saamisen kauttamme.

Esimerkkinä, 13,99 % korolla (todellinen vuosikorko 16,01 %) 14 000 € laina, kokonaishinnaksi tulee kahdeksan vuoden maksuajalla 23 970 €, kuukausieräksi 250 € (96 erää). Lainan perustamismaksu on 90 € ja kuukausittainen tilinhoitomaksu on 5 €. (toukokuu 2024)