Logo Bank Norwegian Branch of NOBA Bank Group
SvenskaKirjaudu sisään
LuottokorttiLainaSäästötiliVakuutuksetAsiakaspalveluTietoa meistä

Lainavertailu

Lainavertailu auttaa löytämään sinulle sopivan lainan. Vertaile kaikkia lainojamme sekä muita lainatyyppejä ja löydä tarpeisiisi sopiva rahoitusratkaisu. Tutustu ja hae lainaa nettihakemuksella.

15 000

1 000
60 000
Hae lainaa

Esimerkkinä, 13,99 % korolla (todellinen vuosikorko 16,01 %) 14 000 € laina, kokonaishinnaksi tulee kahdeksan vuoden maksuajalla 23 970 €, kuukausieräksi 250 € (96 erää). Lainan perustamismaksu on 90 € ja kuukausittainen tilinhoitomaksu on 5 €. (toukokuu 2024)

Vertaa lainoja ja luottoja

Markkinoilla on monenlaisia rahoitusratkaisuja. Lainaa voi hakea vakuuksilla tai ilman, tuotteita voi ostaa osamaksulla tai arjen kulujen kattamiseen voi käyttää luottokorttia. Miten eri rahoitusratkaisut toimivat, ja miten voimme auttaa sinua löytämään tarpeisiisi sopivan lainan?

Tämän lainavertailun avulla löydät sinulle sopivan rahoitusratkaisun eri vaihtoehdoista.

Vakuudeton laina

Vakuudeton laina on ilman erillisiä vakuuksia myönnettävä laina, jonka korko määräytyy henkilökohtaisesti. Vakuudeton laina voidaan myöntää hyödyntäen automaattista luottopäätöstä.

Vakuudetonta lainaamme voi käyttää melkein mihin tahansa tarpeeseen. Voit hakea lainaa 1 000 eurosta aina 60 000 euroon saakka, sinulle sopivalla maksuajalla. Lainaa voi hakea yhdellä hakemuksella joko yksin tai yhdessä rinnakkaishakijan kanssa.

  • Lainaa 1 000 euroa - 60 000 euroa
  • Laina-aika 1 - 15 vuotta
  • Ei vakuuksia
  • Nopea nettihakemus

Vakuudellinen laina

Vakuudellinen laina on pankista haettava laina, jonka pantiksi asetetaan omaa omaisuutta. Tyypillinen esimerkki on asuntolaina, jossa lainan vakuutena toimii hankittava asunto. Vakuudellinen laina myönnetään yleensä vain jotain tiettyä käyttötarkoitusta varten.

Vakuudellinen laina vaatii tarkemman lainanhakuprosessin, ja tarjottava korko perustuu aina sekä lainanhakijan tietoihin että vakuuksiin. Vakuudelliselle lainalle on yleensä mahdollista saada vakuudetonta lainaa alhaisempi korko.

Luottokortti

Luottokortti on arjen erinäisten kulujen rahoittamiseen sopiva ratkaisu. Sen avulla voit saada myös korotonta maksuaikaa erilaisille ostoksille.

Luottokortti voi olla vaihtoehto ratkaisu arjen pieniin tai keskikokoisiin kuluihin, kun maksuaikaa ei tarvita pitkäksi aikaa. Luottokortilla laina on aina saatavilla tiettyyn luottorajaan asti.

Meiltä voit hakea luottokorttia ilman vuosimaksua. Saat jopa 45 päivää korotonta maksuaikaa ja jopa 15 000 euron luottorajan.

     • Luottokortti ilman vuosimaksua
     • Jopa 45 päivää korotonta maksuaikaa
     • Jopa 15 000 euroa luottorajaa

Osamaksu

Osa kaupoista tarjoaa mahdollisuuden ostaa tuotteita osamaksulla. Silloin tietyn tuotteen tai palvelun hinnan voi pilkkoa pienempiin osiin ja lyhentää lainaa aina kuukausittain.

Osamaksusopimuksesta kannattaa aina tarkastaa lainan todellinen vuosikorko ja muut ehdot. Lainojen vertailu kannattaa, sillä muualta haettava vakuudeton laina voi olla edullisempi vaihtoehto.

Lainojen yhdistäminen – Vertaa mahdolliset säästöt

Lainavertailu kannattaa myös silloin, jos sinulla on useita vanhoja lainoja tai pikavippejä. Lainat yhdistämällä voit joissain tapauksissa säästää isojakin summia kuukausittain.

Täytä maksuton lainahakemus, voit saada meiltä alustavan lainapäätöksen mahdollisine säästöineen. Näet heti, voimmeko tarjota sinulle edullisempaa yhdistelylainaa vanhojen lainojesi tilalle.

Myös vanhoja lainoja kannattaa vertailla ja kilpailuttaa. Kokeile siis lainahakemuksellamme, voisiko yhdistelylaina tuoda sinulle säästöä – hakemuksen täyttäminen ei sido sinua mihinkään.

Sopiva laina – Vertailu oman taloustilanteen mukaan

Lainavertailu kannattaa aina. Sen lisäksi, että vertaa erilaisia lainatuotteita ja tarjolla olevia rahoitusratkaisuja, kannattaa vertailla lainan ominaisuuksia myös oman taloustilanteen mukaan.

Meiltä voit hakea juuri sen kokoista lainaa kuin sinä tarvitset. Lisäksi voit räätälöidä kuukausierän sopivaksi valitsemalla omaan talouteesi sopivan laina-ajan.

Räätälöi sinulle sopiva laina:

 • Lainan koko: 1 000 - 60 000 euroa
 • Maksuaika: 1 - 15 vuotta
 • Hae yksin tai yhdessä rinnakkaishakijan kanssa
 • Valinnainen lainaturva saatavilla

Lainan koko kannattaa valita tarpeen mukaan. Voit saada lainaa meiltä maksimissaan 60 000 euron verran, ja lainahakemuksella voit hakea täsmälleen tarvitsemaasi summaa. Lainaa kannattaa aina hakea vain tarpeeseen: älä siis turhaan hae ylimääräistä lainaa, vaan sen verran kuin tarvitset.

Laina-aika on syytä aina valita oman taloustilanteen mukaiseksi. Laina-ajan avulla voit muovata maksettavan kuukausierän sopivaksi. Kuukausierä kannattaa mitoittaa niin, että selviydyt siitä helposti. Turhan pitkäksikään sitä ei kuitenkaan kannata valita, sillä silloin maksat vain turhaan ylimääräisiä lainakuluja.

Lainalle voi ottaa rinnakkaishakijan, jolloin mahdollisuudet saada lainaa paremmilla ehdoilla voivat olla paremmat. Yhtä hyvin Bank Norwegianilta voit kuitenkin hakea lainaa myös yksin ilman toista hakijaa.

Lainaturva on valinnainen lisäturva, joka turvaa lainan takaisinmaksun työttömyyden tai sairastumisen yllättäessä. Voit lukea lisää maksuturvasta ja ottaa sen halutessasi käyttöön lainahakemuksella.

Vertaile lainoja hinnaston mukaan

Lainojen vertailu niiden hinnaston perusteella on fiksua. Hintoja vertaillessa kannattaa ottaa huomioon muun muassa lainan korko ja muut lainakustannukset, mutta myös koko laina-ajalta perittävät kulut.

Tässä tärkeimmät lainahinnaston termit selitettynä:

 • Nimelliskorko: lainan korko, joka määritetään yleensä henkilökohtaisesti.
 • Perustamismaksu: kertaluonteinen hinnaston mukainen lainakulu.
 • Tilinhoitomaksu: kuukausittain hinnaston mukaan perittävä lainakulu.
 • Lainan todellinen vuosikorko: kertoo lainan kaikki kulut ja korot vuositasolla.

Lainavertailu onnistuu helpoiten vertailemalla suoraan lainan todellista vuosikorkoa. Silloin otetaan huomioon kaikki lainakulut vuositasolla.

Bank Norwegianin lainahinnasto

Bank Norwegianin laina on selkeästi hinnoiteltu vakuudeton laina. Lainan korko määräytyy henkilökohtaisen luottoarvion mukaan, ja muut kulut peritään suoraan hinnaston mukaan. Tiedät aina, mitä maksat.

  • Perustamismaksu: 0 €/45 €/90 € lainasummasta riippuen
  • Tilinhoitomaksu 3 €/5 € lainasummasta riippuen

Esimerkkinä, 13,99 % korolla (todellinen vuosikorko 16,01 %) 14 000 € laina, kokonaishinnaksi tulee kahdeksan vuoden maksuajalla 23 970 €, kuukausieräksi 250 € (96 erää). Lainan perustamismaksu on 90 € ja kuukausittainen tilinhoitomaksu on 5 €. (toukokuu 2024)

Usein kysytyt kysymykset

Lainavertailu kannattaa toteuttaa vertailemalla eri rahoitustuotteiden ominaisuuksia sekä hinnastoa. Meiltä voit hakea vakuudetonta lainaa 1 000 eurosta 60 000 euroon tai luottokorttia jopa 10 000 euron luottorajalla. Täyttämällä lainahakemuksemme saat heti alustavan lainatarjouksen.

Paras laina on sellainen, joka sopii omaan talouteen. Lainoja vertaillessa kannattaa huomioida haettava lainasumma, laina-aika sekä lainan hinnasto. Myös muut ominaisuudet, kuten lainaturva, kannattaa ottaa huomioon.

Lainapäätös perustuu aina kokonaisarvioon hakijan luottokelpoisuudesta. Lisäksi käytössä on seuraavat minimivaatimukset:

 • Vähintään 23 vuoden ikä
 • Ei maksuhäiriömerkintöjä
 • Suomen väestörekisterissä viimeiset 36 kuukautta

Lainavertailu kannattaa tehdä vertailemalla eri lainatuotteita keskenään, ottaen samalla oman taloustilanteen huomioon. Jos sinulla on vanhoja lainoja, kannattaa tarkastaa, saisiko ne nykyään edullisemmalla korolla yhdistelylainan avulla.