Logo Bank Norwegian Branch of NOBA Bank Group
SvenskaKirjaudu sisään
LuottokorttiLainaSäästötiliVakuutuksetAsiakaspalveluTietoa meistä

Tietoa kulutusluotosta

Kulutusluotto on laina, jonka voit saada ilman vakuuksia. Koska pankki ei vaadi sinulta vakuutta lainan pantiksi, liittyy kulutusluottoihin esimerkiksi asuntolainaa korkeampi riski ja siksi vakuudettomien luottojen korko on usein hieman korkeampi.

Suosittelemme, että arvioit tilanteesi perusteellisesti ennen kuin haet kulutusluottoa.

  • Ovatko lainan kuukausittaiset kustannukset oikeassa suhteessa tuloihisi ja muihin kuluihisi?
  • Entä onko lainan tarpeesi lyhyt- tai pitkäaikainen?

Päätät itse mihin käytät lainaamasi rahat, mutta emme kuitenkaan suosittele päivittäisen elämisen tai juoksevien kulujen rahoittamista lainalla. Monissa tapauksissa joidenkin kulujen karsiminen voi olla parempi ratkaisu kuin laina. Kulutusluottoa ei pidä myöskään käyttää omarahoitusosuutena asunnon ostamiseen.

Käytämme erilaisia malleja laskiessamme, voimmeko myöntää sinulle kulutusluottoa. Olet kuitenkin itse oman taloutesi asiantuntija ja tiedät, ovatko kulusi tavallista suuremmat tai pienemmät. Sinun tulee itse tehdä arvio siitä, onko sinulla varaa maksaa kulutusluoton kuukausierä muiden jo olemassa olevien kulujesi lisäksi. Tee ylimääräisiä lyhennyksiä lainaan aina kun sinulla on siihen mahdollisuus. Siten maksat lainan pois nopeammin ja säästät korkokuluissa.

On tärkeää, että noudatat lainasi maksusuunnitelmaa. Mikäli et maksa velkaasi, siirtyy lainasi maksumuistutusten jälkeen perintään ja tästä koituu sinulle ylimääräisiä kustannuksia.
Jos haet jälleenrahoitusta muiden lainojen yhdistämiseksi, on tärkeää että saat taloutesi hallinnan takaisin pitkällä tähtäimellä. Älä siis ota uusia kulutusluottoja tai pikavippejä kun olet yhdistänyt olemassa olevat velkasi jälleenrahoituslainan avulla. Lisäksi on tärkeää, ettet jälleenrahoita luottokorttiasi nostaaksesi luoton käyttövaraa, jotta voisit taas käyttää sen kokonaan. Luottokortit kannattaakin irtisanoa sen jälkeen, kun olet maksanut koko velkasaldon pois.