Logo Bank Norwegian Branch of NOBA Bank Group
SvenskaKirjaudu sisään
LuottokorttiLainaSäästötiliVakuutuksetAsiakaspalveluTietoa meistä

Mitä maksuturvavakuutus korvaa?

Työttömyyden ja tilapäisen työkyvyttömyyden turvissa ensimmäinen 30 päivää on omavastuuaika, jolta korvausta ei makseta. Tämän jälkeen maksuturvavakuutus korvaa vakuutustapahtumaa edeltävän viimeiseksi ilmoitetun luottokorttilaskusi kokonaissaldosta kahden seuraavan kuukauden ajan kuukausittain 7 % ja kolmantena kuukautena alkuperäisen kokonaissaldon loppuosuuden. Vakuutuskorvauksia verotetaan ansiotuloina. Tarkemmat korvausperusteet löydät vakuutusehdoista.

Työttömyysturva on voimassa vain palkansaajille. Työttömyydestä maksetaan korvausta vain, kun palkansaaja on irtisanottu työstään tuotannollis-taloudellisista syistä.  
Työttömyyden osalta vakuutusyhtiön korvausvastuu alkaa edellyttäen, että työttömyys alkaa vasta sen jälkeen kun vähintään 60 päivää on kulunut vakuutussopimuksen voimaantulosta. Tilapäisen työkyvyttömyyden (sairausloma) osalta vakuutusyhtiön korvausvastuu alkaa edellyttäen, että tilapäinen työkyvyttömyys alkaa sen jälkeen kun 30 päivää on kulunut vakuutussopimuksen voimaantulosta. 

Kuolemantapauksessa turva maksaa avoinna olleen saldon pois. 
Jos vakuutetulla todetaan vakuutusehdoissa mainittu vakava sairaus (mm. syöpä ja sydäninfarkti) turva maksaa luottokortin toteamishetkellä avoinna olevan saldon pois. Syöpään liittyy 6 kuukauden karenssi eli vakuutus korvaa syövästä vain, mikäli se todetaan vasta kun 6 kuukautta on kulunut vakuutuksen alkamisesta. Muiden korvattavien vakavien sairauksien osalta vastuu alkaa heti vakuutuksen ottamisesta.