Logo Bank Norwegian Branch of NOBA Bank Group
SvenskaKirjaudu sisään
LuottokorttiLainaSäästötiliVakuutuksetAsiakaspalveluTietoa meistä

Valuutan valinta, kun teet ostoksia tai nostat käteistä ulkomailla

Julkaistu: 1.7.2022

Valuutan valinta, kun teet ostoksia tai nostat käteistä ulkomailla


Kun käytät luottokorttia ulkomailla on hyvä muistaa erityisesti tämä: valitse aina paikallinen valuutta. Suosittelemme valitsemaan paikallisen valuutan, jos voit valita euron tai paikallisen valuutan välillä. Jos esimerkiksi matkustat Briteissä, on parasta maksaa punnissa. Nyrkkisääntö on, että kannattaa antaa pankin tehdä valuuttamuutos puolestasi. Näin saat paremman valuuttakurssin.


Pankkiautomaatit, ravintolat ja liikkeet haluavat sinun maksavan euroissa, koska he hyötyvät siitä. Saat nimittäin silloin yleensä huomattavasti huonomman valuuttakurssin. Joissakin tapauksissa ero voi olla jopa 10 %! Jos maksat paikallisessa valuutassa, pankki tekee valuuttamuutoksen puolestasi ja maksat kiinteän valuuttamuutoksen 1,75 %.

Noudata erityistä varovaisuutta tietyissä maissa

Suurin osa asiakkaistamme valitsevat hienosti paikallisen valuutan, kun maksavat ostoksia tai nostavat käteistä ulkomailla. Mutta tämä ei ole kaikkialla mahdollista tai helppoa. Olemme huomanneet kuinka varsinkin joissakin maissa asiakkaamme nostavat käteistä pankkiautomaatilta euroissa paikallisen valuutan sijan. Syy tähän on luultavammin se, että näiden maiden pankkiautomaateilla on käyttöliittymä, joka ohjaa asiakkaita ensisijaisesti nostamaan käteistä euroissa. Kreikka, Kroatia ja Portugali ovat tyypillisiä lomakohteita, joissa näemme tämän tapahtuvan paljon. Ole siis erityisen varovainen kun kaipaat käteistä ulkomailla.


Jos olet epävarma kuinka valita oikein pankkiautomaatilla, suosittelemme katsomaan tämän videon joka selittää hyvin mitä valita ja miksi: https://www.youtube.com/watch?v=rdYhm__yMQY