Logo Bank Norwegian Branch of NOBA Bank Group
SvenskaKirjaudu sisään
LuottokorttiLainaSäästötiliVakuutuksetAsiakaspalveluTietoa meistä

Lainalaskuri

1 000
60 000

vuodet

1
15

%

8,99
19,49
Laskelma

Ensimmäinen lasku

Maksettava summa
0 €
Lyhennys
Korko
Maksettava summa
0 €

Lainamme on annuiteettilaina, joka maksetaan takaisin kuukausittain samansuuruisina maksuerinä, niin kauan kun lainan korko pysyy samana.

Kooste

Lainasumma
15 000 €
Tilinhoitomaksu/kk
0 €
Perustamismaksu
0 €
Todellinen vuosikorko
0,00%
Kauden korkokulut
0 €
Maksettava summa
0 €

Esimerkkinä, 13,99 % korolla (todellinen vuosikorko 16,01 %) 14 000 € laina, kokonaishinnaksi tulee kahdeksan vuoden maksuajalla 23 970 €, kuukausieräksi 250 € (96 erää). Lainan perustamismaksu on 90 € ja kuukausittainen tilinhoitomaksu on 5 €. (toukokuu 2024)

Takaisinmaksusuunnitelma 5 vuodet

Lainalaskuri

Lainalaskurin avulla voit laskea sinulle sopivan lainan ja kuukausierän. Tee arvio lainan kustannuksista sinulle sopivalla laina-ajalla ja hae lainaa ilman vakuuksia meiltä.

Hae lainaa

Esimerkkinä, 13,99 % korolla (todellinen vuosikorko 16,01 %) 14 000 € laina, kokonaishinnaksi tulee kahdeksan vuoden maksuajalla 23 970 €, kuukausieräksi 250 € (96 erää). Lainan perustamismaksu on 90 € ja kuukausittainen tilinhoitomaksu on 5 €. (toukokuu 2024)

Laske lainan kuukausierä

Käytä lainalaskuria laskeaksesi sinulle sopiva kuukausierä lainaan. Lainalaskurin tiedot perustuvat esimerkkikorkoon - huomaa, että lopullinen lainan korko määritetään henkilökohtaisesti lainahakemuksesi perusteella. Alta löydät kätevän lainalaskurin, jonka avulla voit arvioida haetun lainan kuukausierän.

Laske lainaerä lainalaskurilla:

 1. Valitse lainasumma, jota olet ajatellut hakea
 2. Valitse haluamasi laina-aika
 3. Katso suuntaa antava kuukausierä sisältäen korot ja lyhennykset

Lainan korkolaskuri

Vakuudettomassa lainassa kuluja maksetaan henkilökohtaisesti määritetyn koron perusteella. Korko määritetään lopulta lainahakemuksesi perusteella, ja yllä olevassa lainalaskurissa olemme käyttäneet esimerkkikorkoa kulujen laskemiseksi.

Lainan korkoon vaikuttaa mm. taloudellinen tilanteesi sekä mahdolliset velkasi. Käytämme hyödyksi automaattista päätöksentekoa tehdessämme lainatarjouksen.

 • Lainan korko kertoo aina vuosittaisen koron suhteessa lainamäärään
 • Kokonaiskustannuksiin vaikuttaa näin myös laina-aika
 • Koron osuus lasketaan avoinna olevan lainapääoman perusteella
 • Muita lainaan liittyviä kustannuksia ovat lainan tilinhoitomaksu ja perustamismaksu

Laina maksetaan takaisin kuukausierinä, johon sisältyy lyhennyksen lisäksi lainakulut ja -korot. Näet takaisinmaksusuunnitelmasta seuraavan kuukausierän.

Lainalaskuri auttaa lainakulujen laskemisessa

Lainalaskurin avulla näet suuntaa antavan lainan kuukausittaisen lyhennyserän. Voit käyttää sitä arvioidaksesi, millainen laina sinun talouteesi sopii.

Lainalaskuri on kätevä työkalu, kun haluat nähdä koron vaikutukset lainan kustannuksiin käytännössä. Kuukausierässä on otettu huomioon sekä lyhennys että korot, joten näet suoraan maksettavan summan kokonaisuudessaan.

Lainalaskuri auttaa kuukausierän arvioinnissa – muista kuitenkin, että se on vain suuntaa antava. Tarkat lainakustannukset näet tehtyäsi maksuttoman lainahakemuksen.

Lyhennyksiä voit tehdä myös nopeampaan tahtiin

Voit halutessasi tehdä missä tahansa vaiheessa ylimääräisiä lisälyhennyksiä lainaan – tai maksaa sen kokonaan pois ilman lisäkuluja. Ylimääräiset lyhennykset onnistuvat siis aina.

Jos teet lainaan ylimääräisen lyhennyksen, kuukausittainen maksuerä pysyy lähtökohtaisesti samana. Tällöin laina-aika automaattisesti lyhenee tehtyjen lyhennysten perusteella.

Voit myös neuvotella lainallesi lisälaina-aikaa. Tämä onnistuu mobiilisovelluksen tai nettisivujemme Omat sivut -osion kautta.

Millainen laina talouteesi sopii?

Sopivaa lainasummaa ja laina-aikaa pohtiessa on ensiarvoisen tärkeää sovittaa ne omaan talouteen sopivaksi. Lainan kiinteä tasaerä ei saa olla liian iso suhteessa tuloihin, kuukausittaisiin menoihin ja mahdollisiin muihin lainoihin.

Omaan talouteen sopiva kuukausierä määräytyy aina tulojen ja menojen perusteella. Jo tarjotun lainan maksimisumma riippuu osin näistä, mutta on lopulta lainanhakijan vastuulla varmistaa lainan sopivuus omaan taloustilanteeseen.

Näin lasket talouteesi sopivan kuukausierän:

 • Laske, paljonko saat verojen jälkeen rahaa kuukaudessa tilillesi
 • Vähennä mahdollisten muiden lainojen maksuerät
 • Vähennä pakolliset menot (esim. vuokra, vastike, ruoka, laskut yms.)
 • Varmista, että talouteen jää liikkumavaraa myös lainan kuukausierän maksamisen jälkeen

Oma talous kannattaa tuntea läpikotaisin. Monet pankit tarjoavat nykyään kattavat työkalut menojen seurantaan, joten voit nähdä konkreettisesti, mihin rahaa menee.

Hae sinulle sopivaa lainaa

Meiltä voit hakea sinulle sopivaa lainaa, sinulle sopivalla kuukausierällä. Maksusuunnitelma määritetään joustavasti 1 vuodesta jopa 15 vuoteen, ja voit hakea lainaa aina 1 000 eurosta jopa 60 000 euroon asti.

Vakuuksia tai takaajia et meillä tarvitse. Lainan hakeminen ei myöskään sido sinua mihinkään, vaan voit tehdä hakemuksen täysin ilman sitoumuksia.

Olemme kokonaan digitaalinen pankki, joten niin lainan hakeminen kuin sen hoitaminenkin onnistuu suoraan netissä. Oman mobiilisovelluksemme kautta voit helposti tehdä muutoksia lainaasi.

Hyödynnä lainalaskuria ja hae sinulle sopivaa lainaa meiltä!

Esimerkkinä, 13,99 % korolla (todellinen vuosikorko 16,01 %) 14 000 € laina, kokonaishinnaksi tulee kahdeksan vuoden maksuajalla 23 970 €, kuukausieräksi 250 € (96 erää). Lainan perustamismaksu on 90 € ja kuukausittainen tilinhoitomaksu on 5 €. (toukokuu 2024)

Usein kysytyt kysymykset - Yksityislainat

 • Miten lainan korko määritetään?

  Lainan korko määritetään henkilökohtaisesti lainanhakijan tietojen perusteella. Korkoon vaikuttavat mm. hakijan tulot ja velat. Lainan todellinen vuosikorko sisältää nimelliskoron ohella myös kaikki muut lainaan liittyvät kulut.

 • Miten vakuudeton ja vakuudellinen laina eroavat?

  Vakuudetonta lainaa hakiessa sinun ei tarvitse asettaa omaisuuttasi lainan vakuudeksi eli pantiksi. Vakuudellisessa lainassa taas käytetään vakuutena esimerkiksi omistusasuntoa tai muuta lainanhakijan omaisuutta. Vakuudettoman lainan hakeminen on nopeampaa, ja se onnistuu suoraan netistä.

 • Miten lainan kuukausierä lasketaan?

  Lainan kuukausierä lasketaan ottamalla huomioon lainan määrä, korko, muut kustannukset sekä laina-aika.  Käytännössä maksuerä koostuu siis lyhennyksestä sekä lainakuluista ja -koroista.

 • Kuka voi hakea lainaa Bank Norwegianilta?

  Minimivaatimukset vakuudettoman lainan hakemiseen meiltä ovat seuraavat:

  • Ei maksuhäiriöitä
  • Vähintään 23 vuoden ikä
  • Suomen väestötietorekisterissä viimeiset 36 kuukautta

  Lainanhakijan luottokelpoisuus lainaa varten tarkistetaan.