Logo Bank Norwegian Branch of NOBA Bank Group
SvenskaKirjaudu sisään
LuottokorttiLainaSäästötiliVakuutuksetAsiakaspalveluTietoa meistä

Toimi heti, jos et pysty maksamaan laskuasi

Elämässä tapahtuu yllättäviä asioita, jotka voivat heikentää taloustilannetta. Työttömyys, sairastuminen tai muut ennalta arvaamattomat tapahtumat voivat vaikeuttaa laskujen maksua. Toimi heti, jotta saat järjesteltyä talousasiasi ajoissa.

Lyhennysvapaa kuukausi

Lyhennysvapaa kuukausi tuo joustavuutta talouteesi. Lyhennysvapaan kuukauden aikana et lyhennä lainaasi ollenkaan, jolloin saat kuukausibudjettiisi hetkellisesti apua. Älä odota liian pitkään lyhennysvapaan kuukauden hakemista. Lähetä hakemus mahdollisimman pian, jos et pysty maksamaan laskuasi juuri nyt. 

Lyhennysvapaan kuukauden hakemisesta ei veloiteta erillistä maksua. Lainaan kertyy kuitenkin korkoa normaalisti lyhennysvapaan kuukauden aikana, mikä kasvattaa lainan kokonaiskustannuksia.

Kuinka haen lyhennysvapaata kuukautta?

  1. Ota pankkitunnukset esille ja kirjaudu Bank Norwegianin OmatSivuni-palveluun tai mobiilisovellukseen.
  2. Lähetä hakemus lyhennysvapaasta kuukaudesta.

Pienennetty kuukausierä

Kuukausierän pienennys tarkoittaa käytännössä sitä, että maksat lainasta pääasiassa vain korkoja normaalin kuukausierän sijaan.

Valitse hakemuksessa jakson pituus ja syy muutokseen.

 

Valitse sopiva kuukausierä

Bank Norwegianin lainoihin voi valita takaisinmaksuajan 1-15 vuoden väliltä. Laina-ajan pidentäminen pienentää kuukausittain maksettavaa lainanlyhennystä. Valitse kuukausierä lainallesi, joka sopii sinun budjettiisi. Voit täyttää hakemuksen laina-ajan pidentämisestä painamalla tästä.

Luo budjetti

Kartoita tulosi ja menosi budjetin luomiseksi. Huomioi budjetissasi myös kuukausittain vaihtelevat menot, kuten lämmityskustannukset talviaikana. Vältä turhien hankintojen tekemistä ja vähennä kiinteitä kuluja. Tee ylimääräisiä lyhennyksiä lainaan aina kun sinulla on siihen mahdollisuus. Siten maksat lainan pois nopeammin ja säästät korkokuluissa.

Mitä tapahtuu, jos en maksa laskuani?

Laskun maksamatta jättämisestä seuraa huomautuskuluja. Lopulta laina voi siirtyä perintään ja tämän seurauksena voit saada maksuhäiriömerkinnän. 

Takuusäätiö on talouden asiantuntija, jonka kotisivuilta löydät tietoa velkaantumisesta ja apua talouden tasapainoon saamiseksi.

 

Lainojen yhdistämisestä apua?

Onko sinulla useita luottokortteja ja pikavippejä? Lainojen yhdistäminen yhdeksi helpommin hoidettavaksi lainaksi saattaa ratkaista maksuvaikeudet. 

Maksa laskusi ensin ajan tasalle ja täytä lisälainahakemus mahdollisten muiden lainojen yhdistämiseksi.

Ota yhteyttä pankkiin