Logo Bank Norwegian Branch of NOBA Bank Group
SuomiLogga in
KreditkortLånaSparkontoFörsäkringarKundserviceOm oss

Sparande

Vill du ha ett flexibelt sparkonto utan begränsningar, eller vill du låta dina pengar växa ett tag? Läs mer om våra sparkonton nedan och välj det konto som passar dig och dina sparmål bäst.

Spara tryggt med insättningsgaranti

Insättningsgarantin skyddar insättningar om något oväntat skulle ske med din bank. Insättningar i Bank Norwegian, som är en norsk filial av svenska NOBA Bank Group, omfattas av Sveriges insättningsgaranti.

Om du har insättningar även hos Nordax Bank, rekommenderar vi dig att läsa mer om insättningsgarantin här.

 

Sparkonto

Med vårt mest flexibla sparkonto får du en bra ränta på dina pengar och kan använda kontot fritt. Det kostar ingenting att öppna kontot och du har obegränsat antal kostnadsfria uttag.

Årsränta 3,25%*
Uppläggningsavgift 0 €
Kostnadsfria uttag per kalenderår (st) Obegränsat

* Från 13.08.2024 är räntan 3,05%

Sparkonto plus

Nyhet

Sparkonto plus passar för dig som planerar att hålla dina pengar ett tag på kontot och vill ha bästa möjliga ränta. Det kostar ingenting att öppna kontot och det finns ingen bindningstid - men du har ett begränsat antal avgiftsfria uttag under kalenderåret.

Årsränta 3,75%**
Uppläggningsavgift 0 €
Kostnadsfria uttag per kalenderår (st) 6
Uttagsavgift för övriga uttag 0,5 % av beloppet*

*6 kostnadsfria uttag per kalenderår, ytterligare uttag 0,5 % av beloppet
**Från 09.07.2024 är räntan 3,70%. Från 13.08.2024 är räntan 3,45%.

Årsränta

Årsränta sparkonto3,25%*
Årsränta sparkonto plus3,75%**

*Från 13.08.2024 är räntan 3,05%
**Från 09.07.2024 är räntan 3,70%. Från 13.08.2024 är räntan 3,45%.

Frågor och svar om sparkonto

Med ett sparkonto hos oss kan du vara säker på att du alltid får en av marknadens bästa räntor på dina sparade pengar. Det är självklart kostnadsfritt att öppna ett sparkonto hos oss, och vi har inga uttagsgränser. 

• Nätbaserat sparkonto med en av marknadens bästa räntor.
• Sparkontot öppnas genom en ansökan på vår hemsida.
• Disponeras via internetbanken. Denna upprättas automatiskt och kostnadsfritt.
• Rörlig ränta med årlig kapitalisering.
• Inga uttagsgränser.

Vänligen se vår prislista för full översikt över vårt sparkonto.

För att öppna ett sparkonto hos oss måste du först lägga in en ansökan på www.banknorwegian.fi/sv/. Sedan behöver du legitimera dig med dina nätbankskoder från din egna finska bank. När din ansökan är fullförd kommer du få en e-post när ditt konto är upprättat. Du har då möjlighet att logga in på MinSida eller appen för att få översikt över ditt konto. 

Det är endast möjligt att öppna sparkonto som privatperson. Vi erbjuder inte sparkonto till företag och det är inte heller möjligt att ha en disponent till sparkontot.

Du kan ha ett sparkonto och ett sparkonto plus.

Det är endast möjligt att öppna sparkonto som privatperson. Vi erbjuder inte sparkonto till företag och det är inte heller möjligt att ha en disponent till sparkontot.

Du kan själv lagra och reproducera kontoutdrag genom att logga in på MinSida eller i appen.

När du loggat in, välj "Spara" och "Transaktioner".

Välj önskad månad.

Under transaktionerna ska du klicka på "PDF" och kontoutdraget öppnas i en egen flik.

Om du har problem med att öppna kontoutdraget kan detta bero på en så kallad pop-up blockering.

Sparkontot är inte tids- eller kostnadsbundet, varav du kan kostnadsfritt säga upp ditt sparkonto när du själv önskar det. Om du önskar att avsluta ditt sparkonto skall du skicka ett säkert meddelande via MinSida eller appen. I meddelandet skall du uppge att du vill avsluta sparkontot och till vilken bank och kontonummer du önskar att få din upplupna ränta överförd. Vänligen observera att vi ber dig överföra sparkontobeloppet på egen hand innan du begär om avslut av sparkontot och överföring av räntan.

Med hjälp av Tink kan du enkelt och säkert sätta in pengar till ditt sparkonto direkt via Min Sida.
Insättningar till kontot kan även göras från vilket som helst finskt bankkonto. Du hittar konto- och referensnummer när du loggar in på MinSida eller appen. Alla kunder har ett personligt referensnummer. Med hjälp av referensnumret hittar betalningen fram till sparkontot. Därför är det viktigt att du använder ditt referensnummer vid insättningar, om du inte gör insättningen via Tink.