Logo Bank Norwegian Branch of NOBA Bank Group
SuomiLogga in
KreditkortLånaSparkontoFörsäkringarKundserviceOm oss

Behöver du lån till nya projekt?

Låna 1 000 - 60 000 euro till vad du vill.

Låna pengar

Lån på eget konto

Vi kräver ingen pant för våra lån och krediter. Hela ansökningsprosessen kan fullföras på internet och lånet utbetalas till ditt konto.

Lån till renovering?

Vi kan hjälpa dig med finansiering. Du kan ansöka via internet eller vår app. 

Snabblån direkt på kontot

Se om du kan köpa drömbåten nu! Sök om finansiering här.

Vanliga frågor och svar

De grundläggande kraven för att få lån hos oss är att du:

- Är minst 23 år
- Är och har varit folkbokförd i Finland de senaste 36 månaderna
- Inte har några betalningsanmärkningar

I tillägg till kraven ovan gör vi alltid en kreditprövning på den som ansöker om lån.

Privatlån är ett lån som kan erhållas utan säkerhet i tillgångar. Eftersom att du inte behöver ställa säkerhet när du ansöker om ett privatlån, är det en större risk för banken att låna ut pengar. Därför är räntan högre än för exempelvis bostadslån och billån.

När du väljer att ansöka om ett privatlån måste du göra en grundlig bedömning på förväg.

  • Har du råd att betala tillbaka lånet?
  • Är behovet av extra pengar på kort eller lång sikt?

Du bestämmer vad du vill spendera dina pengar på, men om du behöver pengar för att täcka löpande kostnader i det dagliga livet är vårt råd att du hellre sänker dina utgifter istället för att ta ett lån.

Vi använder modeller för att beräkna om du har råd att ta ett privatlån, men du är den som känner din egen ekonomi bäst. Vissa konsumerar mera än andra. Du måste själv göra en bedömning om du har råd att betala månadsbeloppet för lånet, såväl som de utgifter du redan har. Gör gärna extra inbetalningar på lånet när du har möjlighet. Då betalar du lånet snabbare och totalkostnaden blir billigare.

Det är viktigt att varje månad ha tillräckligt med pengar för att betala månadsbeloppet. Om du inte betalar din skuld, kommer ditt lån att överföras till inkasso, vilket leder till att kostnaden för ditt lån ökar.

Om du ansöker om ett samlingslån för att samla andra skulder, behöver du fortfarande ha översikt över dina lån och krediter. Du kommer inte bli av med din skuld genom att lösa dina skulder med ett samlingslån. Samlingslånet måste fortfarande betalas tillbaka. Dessutom är det viktigt att du inte löser ett kreditkort med ett samlingslån och därefter använder kreditkortet igen. Vi rekommenderar att säga upp kreditkort efter att hela skuldbeloppet betalats.

Du får omedelbart ett preliminärt svar när du lagt in din ansökan.

Vi kommer att påbörja behandlingen av din ansökan först efter att vi fått alla dokument som vi frågat efter. Efter att du fullfört din ansökan på MinSida eller appen och vi mottagit alla dokument, tar det vanligtvis 0-2 abetsdagar innan lånet betalas ut. Du kommer att få en bekräftelse per e-post när vi betalat ut lånet till ditt konto. Beloppet registreras på kontot vanligtvis 1-3 arbetsdagar efter överföringen.

Vi genomför alltid en kreditprövning innan en kredit kan beviljas. Kreditinformationen vi får tillsammans med den information du angivit i din ansökan ligger till grund för vår kreditvärdering och avgör om din ansökan kan beviljas. 

Våra kreditvärderingsmodeller är automatiska och tar därför inte hänsyn till annan information än den information som finns tillgänglig vid ansökningstillfället. Får du ett avslag betyder inte det nödvändigtvis att du är en dålig betalare utan att vi, med den information som finns tillgänglig, inte är beredda att ta oss an risken vid utlåningen.

Du kan lösa hela ditt lån hos oss när som helst och vi tar ingen extra avgift för detta. För korrekt saldo medräknat ränta ber vi dig kontakta vår kundservice och uppge vilket datum du önskar att genomföra din inbetalning.

Om vi har möjlighet att erbjuda dig en ökning av ditt befintliga lån finner du en ansökningslänk på MinSida och appen. Logga då in med dina nätbankskoder och klicka på ”Ansök om utökat lånebelopp”.

Om du är i fas med dina inbetalningar kan du ansöka om ändringar i återbetalningsplanen. 

Du kan ansöka om att förlänga återbetalningstiden på MinSida. När du loggat in, klickar du på "Lån" och "Ändra återbetalningsplan". Välj ny önskad återbetalningstid och skicka ansökan.

Du kan även skicka e-post till mail@banknorwegian.fi med önskat månadsbelopp och/eller med önskad ny återbetalningstid.

Du kan ansöka om betalningsfri månad genom att logga in på MinSida eller appen. När du loggat in, kan du skicka ansökan om betalningsfri månad.

Observera att alla ändringar av inbetalningar som avviker från den ursprungliga återbetalningsplanen medför ökning av framtida månadsbelopp, förlängning av återbetalningstid eller åtföljande merkostnader på ditt lån.

Om du inte längre har ett lån hos oss så kommer din försäkring upphöra automatiskt.

Att sänka lånets månadsbelopp innebär i praktiken att du under en kort period betalar endast för löpande räntor istället för den normala månadsraten.

Vid ansökan väljer du periodens längd samt orsak till ansökan.

Du kan ansöka om att sänka månadsbeloppet genom att logga in på MinSida eller i appen. När du loggat in, klickar du på "Lån" och "Sänk månadsbeloppet".

Genom att tillfälligt sänka lånets månadsbelopp, kommer den totala räntekostnaden att öka. Du bör därför göra en grundlig bedömning innan du väljer att sänka månadsbeloppet.

Ränta och priser

Ränta nom. (från -till)8,99% - 19,49%
Ränta eff. (från)9,55%
Uppläggningsavgift (1 000€ - 2 999€)0 €
Uppläggningsavgift (3 000€ - 4 099€)45 €
Uppläggningsavgift (4 100€ - 60 000€)90 €
Administrationsavgift/månad (1 000€ - 1 699€)3 €
Administrationsavgift/månad (1 700€ - 60 000€)5 €
Saldobesked0 €
Dröjsmålsränta7%
Påminnelsesavgift (lån)5 €

Räntan på våra lån är individuell, exakt ränta bestäms efter en kreditprövning. 

Representativt exempel: Vid ett lån på 12 000 € upplagt på åtta år med en ränta på 13,99 % (effektiv ränta 16,01 %) blir det totala beloppet att betala 20 635 €. Månadsavgiften är 215 € (96 betalningsrater). Uppläggningsavgift 90 €. Administrationsavgift 5 €. (december 2023)