Ilmoittaminen väärinkäytöksistä

Bank Norwegian on sitoutunut hoitamaan liiketoimintaansa vastuullisesti, eettisesti sekä lakien ja määräysten mukaisesti. Lisäksi meillä on käytössä toiminta- ja valvontamenettelyt, joiden tarkoituksena on tunnistaa ja ehkäistä epäeettistä ja laitonta toimintaa. Jos epäilet tai ole tietoinen Bank Norwegianiin liittyvästä laittomasta tai epäeettisestä toiminnasta, kehotamme sinua tekemään ilmoituksen.

Tämä koskee niin asiakkaita, työntekijöitä, yhteistyökumppaneita kuin muita Bank Norwegianiin sidoksissa olevia osapuolia. Kaikki ilmoitukset käsitellään luottamuksellisesti, ja käsittelyn suorittaa ulkopuolinen yhteistyökumppanimme BDO.

Mistä asioista voin tehdä ilmoituksen?

Jos olet Bank Norwegianin asiakas, ota yhteyttä asiakaspalveluun. Jos haluat tehdä valituksen asiasi käsittelystä, lue lisätiedot täältä.

Tämä ilmiantokanava on tarkoitettu epäsuotuisista olosuhteista ilmoittamiseen turvallisesti ja luottamuksellisesti. Ilmiantosäännösten piiriin kuuluvat seuraavat erityiset olosuhteet:

  • Terveyden ja turvallisuuden vaarantuminen
  • Ympäristövahingot
  • Korruptio ja muut taloudelliset väärinkäytökset
  • Epäasiallinen käytös työpaikalla
  • Yksityisyyslakien rikkominen, mukaan lukien rikkomukset, jotka johtavat henkilötietojen luvattomaan luovuttamiseen
  • Käytäntösääntöjen tai eettisten ohjeiden rikkominen

Jos tapauksesi ei kuulu mihinkään yllä olevista luokista, tapaustasi käsitellään ja siihen sovelletaan erilaisia ohjeita kuin ilmianto-ohjeissa on kuvattu.

Miten teen ilmoituksen?

Anna mahdollisimman yksityiskohtaiset ja oikeat tiedot. Jos haluat, että ilmoituksen tutkijat voivat ottaa sinuun yhteyttä, sinun on annettava nimesi ja yhteystietosi. Tällä tavalla he voivat pitää sinut ajan tasalla tapauksesi tilasta tai pyytää lisätietoja, jotka voivat olla tärkeitä ilmoituksesi tutkimisen kannalta. Voit halutessasi piilottaa henkilöllisyytesi kokonaan, mutta huomaa, että tämä voi vaikeuttaa ilmoituksesi tutkimista. Voit myös halutessasi pysyä nimettömänä Bank Norwegianille, mutta et BDO:n rikosteknisille palveluille. Tällaisissa tapauksissa Bank Norwegian ei saa tietää henkilöllisyyttäsi ja he voivat saada lisätietoja vain BDO rikosteknisten palveluiden kautta.

Jos epäilet laitonta tai epäeettistä toimintaa, voit tehdä ilmoituksen täällä:

https://u.bdo.no/banknor-fi (sivu avautuu toisessa ikkunassa)